Anker & Co

Anker & Co leverer belysningsprodukter og lysdesignrådgivning til designere, arkitekter, bygherrer og entreprenører.

Kvalitet, design og teknologi er nøglekriterierne for de belysningsmærker, vi håndplukker at arbejde med. Vi har kurateret et komplet udvalg af dekorativ og teknisk indendørs og udendørs belysning fra førende internationale mærker, der skiller sig ud på det nordiske marked.

Sjældent er to belysningsløsninger ens. Vi arbejder forskelligt med hver klient, fleksible og tilpasser os til at imødekomme unikke behov. Vores løsninger er skræddersyet til det enkelte projekt. Vi hjælper med alt fra lysdesignkoncept, lysberegninger, levering og teknisk support til den endelige detaljerede lysplan.

Hvor det begyndte

Jeg er opvokset i en familie af designkendere. Design og forretning var samtaleemner stort set hver eneste aften ved middagsbordet i mit barndomshjem.

Min far var grundlægger af et bureau, der handlede med internationale designmærker. Han blev en førende skikkelse i at introducere moderne italiensk design til nordiske hjem i 1970’erne og 80’erne i tæt samarbejde med min mor. At bringe internationalt design ind i vores nordiske designkultur har derfor altid været naturligt for mig.

Jeg vidste tidligt, at jeg ville arbejde med design, og selvom jeg oprindeligt var fast besluttet på ikke at være en del af mine forældres virksomhed, gik der ikke lang tid, før jeg fandt mig selv i at arbejde med dem. Opbygning af en belysningsportefølje blev mit ansvar.

Jeg lærte hurtigt vigtigheden af at kombinere dekorativt med teknisk belysning og værdien af at tilbyde begge typer til mine kunder. Vi blev first movere ved at skabe denne crossover i vores portefølje.

Jeg endte med at arbejde for flere store internationale belysningsbrands, indtil jeg startede mit eget firma i 2014. Ønsket om at nørde lyset i samarbejde med arkitekter og designere og samtidig være leder af den kreative proces fra idé til fysisk implementering fik mig til at starte op. Anker & Co. Jeg samlede et team af dygtige belysningsspecialister, som jeg har arbejdet sammen med før – alle drevet af passion for design og belysning og af et ønske om at finde de helt rigtige belysningsløsninger.

Michael Anker